11 Nisan 2015 Cumartesi

NEDEN İPHONE KULLANMALIYIM ? NEDEN İPHONE KULLANMAMALIYIM?

          Merhaba arkadaşlar bilindiği gibi şuanda apple markası dünyayı bir çok konuda tek eline almaya çalışan bir firma biraz eskiye gittiğimiz zaman bu firmanın nasıl bu hale geldiğini kısaca size özet geçiceğim ve iphonun neden iyi yada neden kötü olduğunu anlatıcağım.

           https://www.youtube.com/watch?v=wGoM_wVrwng    bu link 2007 senesinde ilk iphone nun tanıtıldığı konferansa aittir. iphonun neden bu kadar önemli olduğunu anlatan bir videodur çünkü  türkiyede iphonenun ürettiği 2g modeli çıktığı sırada biz nokia nın n95-n96 model telefonlarına of ne telefon be diyorduk çünkü kimse apple bilmiyordu ama apple o gün bi devrim yaptı ve şuan kullandıgımız iphonu ürettiler sadece daha küçük ekran daha az bir işlemci daha az bir ekran çözünürlüğü adamlar 10 sene sonrasındaki konsept telefon diye gösterilen telefonu seri üretime geçiriyorlardı buda iphonun büyümesindeki en büyük etkendi.

       NEDEN İPHONE KULLANMALIYIM ?

  İphone mükemmel bir yazılıma ve mükemmel bir işlemciye sahiptir androidin 2-3 gb ram ile ulaştığı güce halen daha 1 gb ram ile ulaşabilmektedir bi çok androidci 2500 lira veriyorsunuz 1 gb ram yazıkdır diyen arkadaşlar cahil arkadaşlarımızdır onları telefon konularında fazla dinlemeyin.

1-STABİL ÇALIŞMA

   İphone cihazları çok uzun süreli kullanılabilen cihazlar. (ama iphonenun güncellemelirini yüklemezseniz iphonun her güncellemesi eski telefonlarını çöp etmek için çıkar iphonunuza her güncellemeyi yapmayın) iphone larda kitlenme kasma gibi durumlar yoktur. 4 senelik cihazı bile çıktıgı seneki sürümü korunursa takılma yapmaz.

2-KOLAY KULLANIM

   iphone android ve ya windows gibi karışık cihazlar deildir.telefon size gerekli içerikleri hazır bi şekilde verir.

3-YENİLİKÇİ

  iphone genel olarak yenilikçi bir yapıya sahiptir piyasada çıkan ilk özellikler genel olaral iphone tarafından çıkarılır ve ilk oldukları için hatasız çalışır.

4-DEĞER KAYBI

   İphone her zaman piyasada çok pahalıdır ve her yerde fiyatları neredeyse aynıdır 100 lira oynar en fazla ama diger telefonlarda özellikle bu ara lg g3 lerde 1800 liralık telefon birileri tarafından 1300 tl ye satılıyor hatta sana pazarda büğün 1150 ye gördüm aynı sıkıntı bir çok android cihazda vardır (htc one serisi hariç) bu yüzden 2500 liraya alsanız bile diger markalara göre her zaman daha az zararla satabilirsiniz.

5- İNSANLAR İÇİNDEKİ DEĞERİ

   Şu yaşadığımız tarihte bi insanın yeni çıkan bir iphone sahip olması neredeyse bütün telefonların üzerinde bir havası vardır. eğer bana android ios fark etmez görüntü önemli diyosanız iphone sizin için biçilmiş kaftan.

6-METAL KASA

    İPHONUNUZ ısındıysa hafif soğuk bir yere koyun 10 saniyede telefonun soğuduğunu hissediceksiniz. (htc one serilerindede geçerlidir.NOT: telefonu buza koymayın birden sıcak dan soğuğa geçince işlemci çatlata bilirsiniz.

7-UYGULAMA

    Uygulamaların en düzgün çalışanları ios dadır. Bunu bir iphone bir andorid bir de windows phone kullanarak nedemek istediğimi daha iyi anlıya bilirsiniz.

  NEDEN İPHONE KULLANMAMALIYIM ?

1-FİYATI

 İphone lar gerçekten degerini üzerinde satılan cihazlardır. Eger kazıklanmak istemiyorum ama telefonumda düzgün çalışsın diyosanız yine fiyatı yüksek ama hak ettigini düşündüğüm htc one m7 ve htc one m8 alabilirsiniz ( htc one m9 u pek sağlıklı bulmuyorum).


2-SERVİS

    iphonelar da başıma gelen iki sıkıntıyı anlatıyım size siz zaten sıkıntıyı anlarsınız. iphone umun ekranı dağıldı servisine götürdüm telefonu eline alıp bana dediği şey şu ekran değişimi 650 tl ama ayar tutmuyor 750 tl ye sıfırını verelim dediler mecbursunuz o an 750 tl verip sıfır demesine kanıp bu şekilde çözüyorsunuz (servis çok pahalı ve işini yapamıyor).  ikinci sıkıntı telefonun kasası yırtıldı ama telefon çalışıyor servise götürdüm bana dedikleri orjinal kasası yok 700 tl ye sıfır cihaz verelim dediler yine sıfır demesine kanıp 700 tl ödedim (servis de yedek parça yok çünkü apple servise pek sıcak bakmıyor kırılıyorsa yarısını öde yenisini verelim diyorlar.).

3-KİŞİSELLEŞTİRİLEMEME

     İphone yani ios pek içinin kurcalanmasını yada onun belirlediği kurallar dışına pek çıkmanızı istemiyor bundan dolayı onların izin verdiği derece telefonunuzu kişileştire biliyorsunuz.

4-BATARYA

 İphone nun bataryaları malesef düşük bi batarya ve eskidikçe servis batarya değişimini yapmıyo yapsada çok fazla ücret alıyor. son 2 senedir özellikle iphone 5 lerdeki batarya sorunu apple başına iş aştı neredeyse yarım milyon telefonu sıfırıyla değiştirmek zorunda kaldı.(bataryanın %30 da bitmesi 10 ar 10 ar azalması NOT: iphonunuz da böyle bir sorun varsa hemen servise götürün sıfır cihazınızı alın.

5-KAMERA

  İphone kameraları bir çok insanı tatmin edicek düzeydedir ancak samsung,sony, nokia (pure view) gibi markaların kameraları daha iyidir.


       BU YAZIMDA İPHONUN ARTI VE EKSİ YANLARINI ANLATMAYA ÇALIŞTIM. İNŞALLAH İŞİNİZE YARAR. YAZIMI OKUDUGUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder